Sayfalar

20 Şubat 2017 Pazartesi

Doğal Antibiyotik İçeren Mucizevi Besinler


Bitkilerde, özellikle küf mantarlarında bulunan yada sentezle elde edilen, birçok mikroba karşı kullanılan, streptomisin, penisilin vb. maddelerin ortak adına Antibiyotik denir.Antibiyotik kullanımı genellikle enfeksiyon kaynaklı hastalıkların tedavi sürecinde uygulanır.Tıbbi olarak bu tür problemler için geliştirilmiş oldukça kimyasal kaynaklı ilaçlar vardır.Peki hepimizin mutfağında bulunan,doğal antibiyotik içeren,hastalıkların tedavisine yardımcı besinler nelerdir?


Soğan & Sarımsak : Doğal antioksidan ve antibiyotik olarak karşımıza ilk çıkan besinlerden biri içerisinde aynı maddeyi bulunduran bu ikilidir.İçeriğinde yer alan ‘sulfosid’ maddesi pek çok kimyasal ilacın dahi ulaşamadığı derecede antibiyotiksel etki göstermektedir.Ayrıca yetişkin ve çocuk ayırt etmeden tüketebilirsiniz.Tabi ki aşırıya kaçmamak şartıyla.





Bal : İçermekte olduğu antimikrobiyal enzimi ile vücut içerisinde tehlike arz etmekte olan bakterilerin büyümesine ve çoğalmasına engel olur. Özellikle öksürüğe iyi gelen bu besin uyku kalitesini arttırmaya da yardımcı olur. 



Brokoli : Kimyasal antibiyotiklerde meydana getirilip vücuda enjekte edilmesi sağlanan en önemli etkin madde olan ‘karoten’ brokolinin içerinde yer alan güçlü maddelerden sadece bir tanesidir. C ve B grubu vitaminleri içeren bu besin doğal antibiyotik içeren besinlerin arasındadır.







Havuç : Pek çok bitki ile karşılaştırıldığında tüketimi ve ulaşımı gayet kolay olan bu besinin kan yapıcı olması ve besin fonksiyonları açısından elzem olmasıyla beraber antibiyotik etkisi de oldukça yüksektir.






Turp : İçermekte olduğu C vitamini ve iyot ile güçlü bir doğal antibiyotik etkisi bulunmaktadır.Özellikle üst solunum yolları enfeksiyonlarında bal ile karıştırdığınız turp suyu hastalığınızın tedavisinde büyük gelişme gösterecektir.





Lahana turşusu : Probiyotik içeriği sebebiyle mikroorganizmaları yok edici süre içerisinde oldukça etkin düzeyde fayda sağlar.





Nar : Doğal antibiyotik etkisini gösteren meyveyi dilerseniz suyunu sıkarak dilerseniz tanelerini tüketerek tüketebilirsiniz.Taze meyve suyu olarak tükettiğinizde sıktığınızdan kısa bir süre sonra tüketiniz ki içeriğinde ki vitaminler kaybolmasın.




Kayısı : A vitamini açısından zengin olan kayısı özellikle idrar yolları enfeksiyonlarında antibiyotik etkisi gösteren meyvelerden biridir.




Üzüm : Kan temizleme özelliğine sahip olan üzüm,akyuvarların gelişimi için uygun şartların oluşturulmasında görev sağlar.Fakat glisemik indeksi yüksek olan bu meyvenin özellikle diyette tüketilirken miktarına dikkat edilmelidir.





Greyfurt : Turunçgiller familyasından olan greyfurt ailesi içinde en yüksek oranda C vitaminine sahip meyvedir.Sahip olduğu bu içerik sayesinde bağışıklık sisteminde görev alacak olan akyuvarların üretimi için oldukça fayda sağlar.



Badem : İçeriğinde yer alan ‘Amigdalin’ maddesi bağışıklık sistemini güçlendirerek mikroplarla savaşmayı sağlıyor.Mümkün olduğunca paketlerde kabuksuz satılanları değil, kabuklu bademi tercih etmelisiniz.






Unutmayın ki Sağlıklı Beslenmek Bir Ayrıcalıktır..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder